A Fidesz székházához vonultak a tüntetők

A Fidesz székházához vonultak a tüntetők

Rendőrök zárják el a Fidesz székházához vezető utat (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fidesz Lendvay utcai székházához indultak el többen azok közül, akik este az ellenzék által az orosz nagykövetség elé meghirdetett tüntetésen vettek részt. A diplomáciai képviselet irányából azonban csak a Rippl-Rónai utcáig jutottak, ott ugyanis rendőrsorfal sorakozott fel, és nem lehetett a Lendvay utcára rámenni. Ezért jó néhányan a Hősök tere felől próbálkoztak, ám ott is egyenruhásokba botlottak.

Vajda Zoltán, az ellenzék egyik közös képviselőjelöltje mindenesetre egy uniós zászlót egyszerűen feltett a székház egyik erkélyére a rendőrök feje felett, majd egy táblát is a „Putyin csicskája” felirattal.

A Magyar Hang helyszíni tudósítója próbálta megtudni a rendőröktől, hogy pontosan miért zárták le az utcát, de erre nem kapott választ.

A demonstrációt néhány órával az után hirdette meg Márki-Zay Péter, hogy Oroszország támadást indított Ukrajna ellen. A tüntetésen számos felszólaló volt, majd este fél kilenc körül Lukácsi Katalin bejelentette a rendezvény végét. Azt azért hozzátette, hogy aki akarja, ott hagyhatja a transzparensét vagy a zászlóját a kormánypárt közelben lévő székháza előtt.