A hétvégén 16 embert kellett kimenteni a Balatonból

A hétvégén 16 embert kellett kimenteni a Balatonból

Vízi rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. augusztus 18-20. között 6 esetben 16 embert mentettek ki a tóból – olvasható a police.hu hétfői közleményében. 

Mint írták, a hétvége folyamán a vízirendőrök az időnként viharosra élénkülő szélben elsodródott SUP-osokat, szörfdeszkásokat és kajakosokat, valamint műszaki hibás vitorlások utasait segítettek ki szorult helyzetükből. – A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárásban különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet – fejtették ki. Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Azt kérik, ha valaki bajba kerül a Balatonban, tegyenek bejelentést a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámán.

Címkék: Balaton