A honvédelmi miniszter 1,6 milliárdnyi osztalékot vett fel a kaszinóbisznisz után

A honvédelmi miniszter 1,6 milliárdnyi osztalékot vett fel a kaszinóbisznisz után

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b) és Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka az Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens zárógyakorlatán tartott csobánkai sajtótájékoztatón 2022. július 13-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelentek az új képviselői vagyonnyilatkozatok, ebből nyert megerősítést, hogy 1 milliárd 625 millió forintot vett fel a London Capital Zrt. részvényeseként a cég 2021-es eredménye után Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Ez az a cég, amely a fővárosi kaszinókat üzemeltető koncesszióban 40 százalékos tulajdonos.

Az már korábban nyilvános információ volt, hogy a London Capital május 26-i határozatában úgy rendelkeztek, hogy ezt az összeget, azaz a teljes 2021-es adózott eredményt osztalékként kifizetik. A miniszter most elkészült vagyonnyilatkozatában is pontosan ez az összeg szerepel. A dátum azért érdekes, mert az ötödik Orbán-kormány május 24-én alakult meg, vagyis Szalay-Bobrovniczky már honvédelmi miniszterként rendelkezett az osztalékfizetésről, igaz, még a hivatali ideje előtti év osztalékáról van itt szó.

Szalay-Bobrovniczky, miután miniszter lett, azt ígérte, hogy megszünteti minden céges érdekeltségét, és valóban voltak vállalatai, ahol ezt meg is tette.

Mint a 24.hu írja, a cégadatbázisokban kutakodva annak eddig nem találták nyomát, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf eladta volna a London Capitalt. Ugyanakkor Gulyás Gergely miniszter a július elejei Kormányinfón azt állította, hogy minden gazdasági érdekeltségétől megvált már a honvédelmi miniszter, ahogyan ezt korábban megígérte.