A Jobbik a romagyilkosságokról: a bűn minden formáját elítéljük!

A Jobbik a romagyilkosságokról: a bűn minden formáját elítéljük!

Jobbikos zászló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik jelenlegi vezetésének semmilyen információja sincs a sajtóban keringő állításokról, miszerint jobbikos érintettje is lehet a 2009-es romagyilkosságoknak, így azokat nem tudja érdemben kommentálni sem – írta a lapunknak is elküldött közleményében a párt. A Jobbik arra az egy nappal korábban megjelent állításra reagált, amelyben a párt érintettről beszélt a romagyilkosságok elsőrendű elítéltje, Kiss Árpád, aki azt is elismerte, hogy ő és csapata követték el 2008-ban és 2009-ben az egész országot megrázó brutális bűncselekményeket.

A Jobbik csütörtöki közleményében leszögezte: „Mindazonáltal ismételten szeretnénk megerősíteni, hogy mélységesen elítéljük a szörnyűségeket. Bízunk benne, hogy amennyiben a hatóságok újabb elkövetőket tudnak azonosítani, akkor mihamarabb bűnhődni fognak embertelenségeikért. A hatóságok munkáját az segítené a legjobban, ha ebben az ügyben is, mint oly sok más ügyben is, ha végre feloldanák a titkosításokat. A magyar emberek többet érdemelnek ködösítésnél, ne gyanúsítgatások és feltételezések legyenek (főleg ne egy életfogytig tartó büntetését töltő személytől), hanem tények.”

– A Jobbik, ahogy eddig is, így ezután is a bűn minden formáját elítéli és támogatja a nyomozó hatóság munkáját. Tegye ezt a kormány is, mert az áldozatokon túl, az egész magyar társadalom megérdemli az igazságot. Oldják fel a titkosításokat, derüljön ki az igazság! – zárta közleményét a párt.