A Jobbik kapja végül Márki-Zay megüresedett mandátumát

A Jobbik kapja végül Márki-Zay megüresedett mandátumát

Jakab Péter és Márki-Zay Péter (Forrás: Márki-Zay Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös közleményben jelentették be a pártok, hogy végül a Jobbik egyik politikusa veheti fel Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt mandátumát. A Magyar Hanghoz is eljuttatott szombati közlés szerint a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az LMP egyhangú döntéseket hoztak a megüresedett listás mandátumok betöltéséről.

– Ennek keretében úgy határoztak, hogy Dr. Márki-Zay Péter országgyűlési képviselői mandátumának megüresedése után a mandátumot a hatpárti szövetség országgyűlési választási listáján a mandátumot nem szerzett jelöltek közül a sorban következő első jelölt, Végh Noémi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom politikusa veheti át – írták.

Arra is kitértek: Karácsony Gergely országgyűlési képviselői mandátumát a Párbeszéd Magyarországért politikusa, Szabó Rebeka töltheti be, Dobrev Klára országgyűlési képviselői mandátumát az LMP-s Bakos Bernadett kaphatja meg.

Korábban ugyanakkor Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő is arról beszéltek, annak örülnének, ha az egyéni körzetét elvesztő, ám szerintük sokat és jól dolgozó Szél Bernadett kaphatná meg a mandátumot, ám ezt a pártok ellenezték.