A katonák egyéni felszerelésének megújítására is milliárdokat költ a kormány

A katonák egyéni felszerelésének megújítására is milliárdokat költ a kormány

Novák Katalin köztársasági elnököt katonai tiszteletadással fogadják a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Mellette Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b2), Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (b) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A változó biztonsági környezet követelményeinek megfelelően modern felszerelést kell biztosítani a nemzet szuverenitását szavatoló katonáknak – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Kecskeméten.

A balti légtérvédelmi misszió átadásáról hazatérve, Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a katonai egyéni felszerelés fejlesztési program a honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik alapköve, mivel magas színvonalú egyéni felszereléssel jól ellátott, jól kiképzett hivatásos és tartalékos katonákra van szükség.

Az MTI tudósítása szerint a miniszter arról is beszélt, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború vége egyelőre nem látható, hatásai azonban az egész világon érezhetők, a háborús gazdasági válság már mindennapjainkba is begyűrűzik. 

A miniszter leszögezte: a magyar kormány által létrehozott Honvédelmi Alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. 

A technológiai és infrastrukturális fejlesztések mellett kiemelten fontos a mindezeket működtető katonák egyéni felszerelésének megújítása is. A katona egyéni felszerelés fejlesztési program a rendszerszemléletű megvalósítás érdekében magában foglalja többek között az egyéni ruházat, az egyéni harcászati felszerelés, a modern fegyverzet és fegyveroptikai eszközök és a katona egyéni híradó és informatikai eszközök fejlesztését – tette hozzá.

A miniszter közölte, hogy a kormány a programot, határozata alapján 2022. évben 34.5 milliárd forint, a teljes programot 2022-2023 évben pedig összesen 64,8 milliárd forinttal támogatja a Honvédelmi Alap terhére.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kijelentette: az új felszerelés megjelenésében és minőségében is megfelel a XXI. század követelményeinek és viselőjének erőt, bátorságot, és büszkeséget nyújt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.