A KDNP szerint Brüsszel hibája, hogy Európa elszegényedik

A KDNP szerint Brüsszel hibája, hogy Európa elszegényedik

Simicskó István (Fotó: Simicskó István / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Brüsszel hazudott, és elhibázott döntésének az az eredménye, hogy Európa elszegényedik, versenyképessége csökken, energiaválság alakult ki, és az infláció miatt az élelmiszerárak is az egekben vannak – közölte a KDNP frakcióvezetője hétfőn az MTI-vel.

Simicskó István közleményében kifejtette: Brüsszel azt ígérte, hogy a szankciók majd arra kényszerítik Oroszországot, hogy fejezze be a háborút Ukrajnában, a háború viszont folyik tovább, és nem látni a végét. Brüsszel azt is ígérte, hogy az energiát nem sújtja szankcióval, mégis megtette.
A magyar kormány rezsicsökkentéssel és munkahelyvédelmi intézkedésekkel elveszi az élét a háborús válság okozta legsúlyosabb gazdasági következményeknek, és minden lehetséges eszközzel azért küzd, hogy az elhibázott szankciós politikát megváltoztassa, vagy legalábbis Magyarországnak kedvezőbb feltételeket harcoljon ki – hangsúlyozta a politikus. 

Simicskó István szerint a baloldal ezzel szemben támogatja a szankciókat, sőt újabb szankciókat követel, és ahelyett, hogy csökkentenék az emberek terheit, ismét megszorítanak, „ahogy válságban a Gyurcsány-Bajnai- kormányok is tették annak idején”.

Egyébként eddig Orbán Viktor miniszterelnök is minden egyes szankciót megszavazott, igaz, egyes kérdésekben Magyarország mentességet kapott – például az olajembargó alól.

Címkék: KDNP, Brüsszel