A kétfarkú kutyapárt felavatta az első lombkoronasétányt Pesten

A kétfarkú kutyapárt felavatta az első lombkoronasétányt Pesten

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt felavatta az első pesti lombkoronasétányt. (Fotó: MKKP Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felavattuk az első pesti lombkoronaösvényt a Népszínház utcában. A tarvágás itt már rég megvolt, a vasfák pedig örökzöldek – írja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebook-oldalán.

A lombkoronasétány fogalma az elmúlt napokban került a köztudatba, miután kiderült, hogy uniós pályázati pénzekből egyre többen létesítenek ilyen építményeket, akkor is, ha nincs különösebb értelme. A pálmát a nyírmártonfalvai viszi, ahol egyelőre tarra vágott erdő veszi körül a faépítményt. 

Nyírmártonfalva fideszes polgármestere az RTL Híradónak nyilatkozott arról, mi történt. Filemon Mihály elmondta, hogy egy 2017-es kiírású pályázatról van szó, amelyet 2018 elején nyújtottak be, és 2022-ben kaptak támogatói okiratot, ezt egyébként az Átlátszó is megírta korábban. – Közben ez az erdő addig nőtt. És van egy olyan az erdészeknél, az erdőgazdálkodóknál, hogy ütemterv. Ez a nyárfaültetvény közben vágásérett lett. Ez azt jelenti, hogy ha egy erdő vágásérett, azt le kell termelni, és fel kell újítani – fejtette ki a polgármester. Megígérte, hogy egy héten belül betelepítik az erdőt, szerinte a facsemeték két-három év alatt megnőnek. Azzal is érvelt, hogy még nincs kész a beruházás, a pályázati kiírásban pedig nem volt benne, milyen magas legyen az erdő. – Ha egy csemete ötven centi, az már akkor is erdő, ha 50 méteres, akkor is – közölte.