A Kétfarkú Kutya Párt önkormányzati képzést indít jelöltjeinek

A Kétfarkú Kutya Párt önkormányzati képzést indít jelöltjeinek

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ma Magyarországon az önkormányzati képviselői állás az egyik leglazább munkahely: ha nem akarsz, akkor nem is nagyon kell részt venned a testületi üléseken. Elég évente egyszer megjelenned, és nem rúgnak ki – többek között ezzel indokolva jelentette be a Kétfarkú Kutya Párt, önkormányzati képzést indít leendő jelöltjeiknek.

Mint írják, „öt év alatt hozzád vágnak egy csomó pénzt egy munkáért, és nem baj, ha fogalmad sincs arról, hogy a gombnyomogatáson túl mi is lenne a dolgod.” Van ugyan egyfajta vizsga a képviselői eskü letétele előtt, de ez voltaképpen formális, el sem lehetne rontani.

Korábban ők sem tudtak sokat az önkormányzati működésről, állítják, így történhetett például meg, hogy társelnökünk, Kovács Gergő fél évig azt gondolhatta hegyvidéki képviselőként, hogy „Pokorni Zoltán emberarcú, korrekt fideszes imidzsének megfelelően a XII. kerület egy tisztességes önkormányzat, ahol teljesen oké módon használják fel a közpénzeket.”

Állítólag hónapokba telt, amíg Kovács Gergő rájött, hogy valójában sok minden nem stimmel a kerület gazdálkodásával. 

A felkészítést már 2022 őszén elindították a 2024-es önkormányzati választásra készülő jelöltjeiknek. A Facebook oldalunkon közzétett formanyomtatványon egyébként várják mindazok jelentkezését, akik részt vennének a párt önkormányzati munkájában. A képzés többek között a magyar önkormányzatiság rendszerével, az önkormányzatok felépítésével, hatásköreivel, a képviselők és a polgármesterek jogaival és kötelességeivel foglalkozik. Szó esik az önkormányzati költségvetésről és arról, mire kell figyelni a közbeszerzési ügyek kapcsán.

A Kétfarkú Kutya Párt választási programja részévé tette, hogy ilyen képzésen minden önkormányzati képviselőnek kötelező legyen részt venni.