Kőbányán is kínai levelekkel kampányol a Fidesz

Kőbányán is kínai levelekkel kampányol a Fidesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kőbányán is kínai nyelvű levelekkel toboroz szavazókat az önkormányzati választásra a Fidesz. A kormánypárt a kínai-magyar barátsággal és Kőbánya dinamikus fejlődésével érvel amellett, hogy a Kőbányán élő kínaiak rá szavazzanak. 

Kínai nyelven írott levelet kaptak a Fidesztől a nyolcadik kerületben élő kínai állampolgárok – írta nemrég a Telex. A levélben többek között szerepelt egy fotó a párt főpolgármester-jelöltjéről, Szentkirályi Alexandráról, valamint egy útmutatónak kitöltött szavazólap, amin előre beikszelték a szavazatokat, amikkel a Fideszt lehet támogatni. A Telex birtokába juttt levél egy nyolcadik kerületben élő kínai állampolgárhoz érkezett meg, de úgy tűnik, nem csak a fővárosi kínai közösség józsefvárosi tagjait kereste meg ilyen módon a Fidesz.

A Magyar Hanghoz egy olvasó juttatta el a levél kőbányai változatát. Ez az üzenet is „Kedves Kínai Barátaim!” megszólítással kezdődött, és azzal folytatódott, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök nemrégiben „történelmi látogatást” tett Magyarországon. A levél méltatja a kínai-magyar barátság fontosságát – ennek fejlesztése érdekében kéri a magyarországi kínaiak szavazatait. Kőbányáról azt írják: 2010 óta a főváros legdinamikusabb kerületévé vált. Majd figyelmébe ajánlja a címzetteknek a polgármesterjelöltet, D. Kovács Róbert Antal jelenlegi fideszes polgármestert és az önkormányzati képviselőjelötet, Gál Juditot, a szavazóhelyiség címét, és a józsefvárosi levélhez hasonlóan itt is csatoltak egy mintát a szavazólapról, Fideszre adott szavazatokkal kitöltve. A levelet a polgármester, valamint a fideszes alpolgármesterek, Radványi Gábor és Weeber Tibor írták alá.