A kormánynak most jutott eszébe, hogy kártérítést kínáljon a 2006-os rendőri fellépés áldozatainak

A kormánynak most jutott eszébe, hogy kártérítést kínáljon a 2006-os rendőri fellépés áldozatainak

Varga Judit Brüsszelben (Forrás: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2006. szeptember 19–22. napja között, valamint 2006. október 23. napján történt rendőri fellépések következtében sérelmet szenvedett emberek és a rendőrattakok áldozatai közül még mindig vannak, akik az események után 15 évvel sem kaptak kártérítést – írja Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Szerinte „2006 őszén egy egész nemzet lelkét sebezte meg az az esztelen erőszakosság, mely során az akkori kormányzat ahelyett, hogy felelt volna saját bűneiért és mulasztásaiért, inkább az embereket büntette gumibottal”.

– Ezért a magyar kormány a korábbi kártérítéseknek megfelelő, 862 euró kártérítési összeget ajánlja fel annak az 53 áldozatnak, akiknek alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt – ezzel az ígérettel zárja posztját a politikus.

Nem véletlen, hogy a 11 éve kormányzó Orbán-kormánynak épp most jut eszébe rendezni 53 áldozat ügyét. Amióta kiderült, hogy az ellenzék összefog és előválasztáson méretteti meg magát, illetve Dobrev Klára, a DK miniszterelnökjelöltjének nevezett be, azóta a Fidesz kampánytémává tette a 2006-os őszödi beszédet és a rendőri túlkapásokat. A kampányidőszakra a 2006-os őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését és az azt követő tüntetéssorozat történetét feldolgozó film is készül, amelynek rövid werkfilmje a napokban jelent meg.