A triumfáló közmédia lebűnözőzte Varju Lászlót

A triumfáló közmédia lebűnözőzte Varju Lászlót

Varju László és a biztonsági őrök 2018. december 17-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A DK, vagyis Gyurcsány Ferenc pártja alelnökének „a mai naptól papírja van arról, hogy bűnöző. Garázda cselekményét, melyet 2018 decemberében követett el, ma első fokon a Fővárosi Törvényszék bűncselekménynek minősítette” – emelte ki az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írták, a liberális média gyakorlatát alkalmazva „e pillanattól kezdve joggal állíthatjuk, hogy Varju László bűnöző”, aki bűncselekményét akkor követte el, amikor több társával egyidejűleg jogtalanul betört az MTVA székházába, ott erőszakkal el akarta foglalni a közmédia hírstúdióját, rátámadt a feladatukat ellátó biztonsági őrökre, majd fenyegette őket, és hazugságokat állítva, sértegetve akarta rávenni őket, hogy ne végezzék el munkájukat. „A garázda Varju László akkor nyolc napon túl gyógyuló sérülést is okozott a közmédia egyik munkatársának” – tették hozzá.

„A Fővárosi Törvényszék mai ítéletével igazolta, hogy a Varju László garázdaként a magyar törvényeket megsértve, erőszakkal akarta befolyásolni a közmédia működését, megsértve ezzel képviselői esküjét és más jogszabályokat” – áll a közleményben. Az MTVA továbbra is elvárja, hogy az inzultált és sértegetett, személyiségi jogaikban megsértett munkatársaitól „a garázda Varju László” kérjen bocsánatot.

Hétfőn derült ki, hogy elsőfokon bűnösnek mondta ki és 900 ezer forint pénzbírságra ítélte hétfőn a Fővárosi Törvényszék Varju László országgyűlési képviselőt, a Demokratikus Koalíció alelnökét garázdaság és a választás rendjének megsértése miatt. Garázdaságot akkor követett el, amikor 2018 decemberében, több országgyűlési képviselővel együtt bement az MTVA székházába, a biztonsági szolgálat pedig testi kényszert alkalmazott vele szemben, amelynek ellenszegült. A vád szerint a dulakodás során testi sértést is elkövetett az egyik biztonsági őr sérelmére, ebben azonban nem találta bűnösnek a bíróság. 

A DK közleményt adott ki az ügyben, amelyben felháborítónak nevezték az ítéletet. – Azok után, hogy az MTVA fegyveres biztonsági őrei leteperték és a földön húzták Varju László országgyűlési képviselőt a köztévé épületében a fideszes rabszolgatörvény elfogadása idején, a bíróság ma úgy döntött, hogy pénzbüntetésre ítéli elsőfokon, nem jogerősen az eset elszenvedőjét, Varju Lászlót. Nincs még egy olyan európai ország, ahol megtörténhetne az, hogy egy, a törvény adta jogával élő országgyűlési képviselőt bántalmaznak egy középületben, majd a végén még őt ítélik el a bíróságon is, miközben bántalmazóit futni hagyják – írta a párt. A közlemény szerint az ítélet felháborító voltát az sem csökkenti, hogy a testi sértés nyilvánvalóan hamis vádjában felmentették Varju Lászlót. A DK szerint a Varju László elleni bírósági ítélet a „putyinizálódó orbáni Magyarország legsúlyosabb kordokumentuma”.