A magyar benzinkutak negyedénél lehet hiány a szakértő szerint

A magyar benzinkutak negyedénél lehet hiány a szakértő szerint

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs) Képünk illusztráció!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfő reggelre 500 töltőállomás számolt be benzinhiányról – mondta a Hvg.hu-nak a Holtankoljak.hu ügyvezetője. 

– Egyre több benzinkúton alakultak ki hosszú sorok, a fővárostól kezdve a kistelepüléseken is érzékelhető az üzemanyaghiány. Ez már két hete elkezdődött, napról napra több benzinkút jelzi, hogy nem tudnak benzint és gázolajat eladni, hétfő reggelre körülbelül 500 töltőállomás, vagyis a hazai kutak negyede számolt be hiányról – fogalmazott Bujdos Eszter.

A készlethiány elmondása szerint elsősorban a hatósági áras üzemanyagokat érinti, a piaci áron értékesített változatokból nagyobb eséllyel lehet tankolni.

A szakértő úgy tudja, a Mol hétfőn ismét megpróbálja újraindítani a júliusban karbantartás miatt leállított százhalombattai olajfinomítót. Legutóbb a napokban próbálkoztak ezzel, ám akkor probléma akadt. Ha most megtörténik, átmenetileg mérsékelheti a hiányt, de hosszú távon Bujdos Eszter szerint továbbra is a benzinársapka kivezetését nevezte megoldásnak.