Az újonnan megnyílt makói McDonald's-ban járt Lázár János

Az újonnan megnyílt makói McDonald's-ban járt Lázár János

Lázár János építési és közlekedési miniszter az újonnan megnyílt makói McDonald's-ban. (Fotó: Lázár János/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A makói Mekiben nincs dress code: nem kötelező az öltöny és a nyakkendő. Egy hivatalos találkozó szünetében ugrottam ki egy kávéra, úgyhogy egy kicsit kilógtam a vendégek közül. Akik bizony már az első héten is sokan voltak! – e szavakkal jelentkezett be Lázár János építési és közlekedési miniszter az újonnan megnyitott makói McDonald's-ból. 

Mint a Telexen megjelent cikkben írják, a Romániával határos kisváros és térsége abból a szempontból érdekes, hogy a magyar McDonald's éttermeiben felhasznált szárított hagyma innen származik. Az új étterem kiváló helyen, a főúton, egy korábban az önkormányzat által nettó 83 millió forintért értékesített telken terül el, messziről is látható. 

Az új étterem avatására egyébként szerda kora délután került sor, Farkas Éva Erzsébet fideszes polgármester hálát adott a támogatásért Lázár Jánosnak, a térség országgyűlési képviselőjének, építési és közlekedési miniszternek is, aki szerinte a kezdetek óta állt teljes mellszélességgel a beruházás mellett. Mellette Égi Zsolt, a magyar McDonald’s ügyvezető igazgatója és Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese mondott beszédet. 

Az államtitkár szerint Makón „olyan gyorsétterem nyílt, amire még Hódmezővásárhelyről is irigykednek, és onnan is ide fognak átjárni”. Mondandóját azzal a jól ismert kormányzati szlogennel zárta, hogy „Makó nem hátra megy, hanem előre” – írta a Szegeder újságírója.