A Mi Hazánk a Fideszt segíti Szekszárdon

A Mi Hazánk a Fideszt segíti  Szekszárdon

Fotó: Mi Hazánk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November 10-én Szekszárdon is két egyéni körzetben írtak ki új választásokat, a Mi Hazánk két jelöltje az utolsó pillanatban szállt ki a megmérettetésből. A párt vezetősége szerint az elnökség határozott kérése ellenére, saját, személyes döntésükre hivatkozva határoztak így jelöltjeik, ugyanakkor semmilyen párt vagy szövetség javára nem léptek vissza.

Szekszárdon szombaton a Mi Hazánk bejelentette, hogy jelöltjei visszalépnek a Fidesz javára. Vasárnap Szekszárdon a 2. és a 8. választókerületben lesz megismételt választás a Fidesz indítványára. Október 13-án mindkét választókerületben az Éljen Szekszárd Egyesület civil jelöltje nyert minimális szavazatkülönbséggel. Ezt a rövid közleményt küldte meg szerkesztőségünknek is az ellenzéki Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) szombat délután. Az egyesült vezetőjének, a szekszárdi polgármesteri székről mindössze háromszáz szavazattal lemaradó Bomba Gábornak a Facebook-oldalán a visszalépésről nem találni bejegyzést, ő a két választókerületi jelöltjük, Csötönyi László és Faragó Zsolt melletti szavazásra buzdít.

Emlékezetes, az október 13-i önkormányzati választások eredményeképp ugyan a fideszes polgármestert, Ács Rezsőt újraválasztották, ám míg az összes ellenzéki párt – kivéve a Mi Hazánk – által támogatott civil szervezet, az ÉSZ hat egyéni mandátumot szerzett, addig a Fidesz jelöltjei csak négy körzetben tudtak nyerni. Kompenzációs listáról az ÉSZ és a Fidesz is két-két mandátumhoz jutott, vagyis úgy nézett ki, a közgyűlésben 8 ellenzéki képviselő ül majd szemben 6 fideszessel. Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, a város trafikmutyiról elhíresült korábbi polgármestere azonban sajtótájékoztatón jelentette be: két választókerületben a választás megismétlését kérték a Helyi Választási Bizottságtól, amit végül a bíróság is jóvá hagyott, ezért tartanak november 10-én megismételt választást a két szekszárdi körzetben.

Döntött a bíróság: új választást kell tartani két szekszárdi egyéni választókörzetben | Magyar Hang

Abszurd vádakkal támadta a közgyűlésen kisebbségbe került Fidesz az ellenzéket, a bíróság mégis elfogadta a kifogásokat. Két olyan körzetről van, ahol megfordíthatják az eredményt.

A 444-nek sikerült elérnie Bombát, aki azt mondta, hogy a Mi Hazánk képviselő-jelöltjei az utolsó pillanatban visszaléptek a Fidesz javára. „Ennek nem kis tétje van, hiszen ezen a két képviselői helyen múlhat a testületi többség, a két mihazánkos pedig majdnem 5 százalékot kapott október 13-án két olyan körzetben, ahol az ellenzék egyaránt kevesebb mint 2 százalékkal nyert” – emlékeztet a hírportál.

A Mi Hazánk országos elnöksége is reagált a 444-nek, s válaszukból az derült ki: „Czank István és Sütő Péter jelöltek a Mi Hazánk Mozgalom elnökségének határozott kérése ellenére, saját, személyes döntésekre hivatkozva, nem mérettetik meg magukat a megismételt választáson, ugyanakkor semmilyen párt vagy szövetség javára nem léptek vissza. A két korábbi képviselőjelölt nem tagja a pártunknak, ezért etikai eljárást nem tudunk indítani ellenük. A Mi Hazánk Mozgalom egyetlen, a holnapi szekszárdi megismételt választáson újra induló jelöltet, pártot, szövetséget sem támogat.”

A portálnak közben Bomba Gábor azt is megjegyezte, a Mi Hazánk helyi vezetője korábban, még jobbikosként is rendre támogatta a városvezetést, illetve hogy a párt máshol is a kormánypártok segítségére siet.

A hely, ahol a Fidesz érvel a gazdasági bevándorlók mellett | Magyar Hang

Csendrendelet késeléssel. Újra polgármestert választanak Jászberényben.

A Mi Hazánk jelöltjeinek egyébként nem ez az első ilyen lépése, hasonlóval Jászberényben is próbálkoztak, ahol november 10-én ugyancsak megismétlik a polgármester-választást. A párt jászberényi szervezete még a múlt héten jelezte, mivel az összellenzéki támogatást bíró jobbikos Budai Lóránt „alkalmatlan a városvezetésre”, emiatt, a „jobboldali választók” megosztása elkerülése érdekében, az egyébként 434 szavazattal (4,73 százalék) negyedik helyen végző Dobrosi Gyula visszalép a jelöltségtől.

Ezt később felülírta a párt országos elnöksége, és jelezték: mivel egyik polgármesterjelöltet sem tudják támogatni, „ezért az elnökség döntése értelmében, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Dobrosi Péter is indul a megismételt választáson.”