A Mi Hazánk által támogatott Papp Renáta lesz Ásotthalom új polgármestere

A Mi Hazánk által támogatott Papp Renáta lesz Ásotthalom új polgármestere

Ásotthalom-Királyhalom határátkelőhely bejárata 2015. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A település irányításában 2019 óta alpolgármesterként részt vevő Papp Renáta független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Ásotthalmon – jelentett vasárnap este az MTI. A mintegy négyezer lakosú nagyközségben azért kellett választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Toroczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható adatok szerint a 3231 választásra jogosult mindössze 33,49 százaléka, 1082 fő jelent meg az urnák előtt. Az érvényesen szavazó közül a függetlenként, de a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en voksoltak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László korábban nem zárta ki, hogy Papp Renáta rövidesen tagja lesz a pártnak.