A Mi Hazánk és a Momentum is nemmel szavaz Orbán megválasztására, a Jobbik el se megy

A Mi Hazánk és a Momentum is nemmel szavaz Orbán megválasztására, a Jobbik el se megy

Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum után a Mi Hazánk Mozgalom is bejelentette: nemmel fognak szavazni Orbán Viktor miniszterelnökké válására a parlamentben. Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese közösségi oldalán azzal indokolta a döntést, „a nemzetstratégiai kérdésekben nem sikerült áttörést elérni, bezzeg a korrupciót csúcsra járatták”.

– A demográfiai helyzetünk még mindig messze van a gyarapodástól, és az élelmiszer-önrendelkezés megteremtése érdekében sem történtek érdemi lépések, pedig az elmúlt tizenkét évben is kétharmaddal kormányoztak. Aggályos, hogy az új kormányban továbbra sem lesz önálló minisztériuma sem az egészségügynek, sem az oktatásnak, most már a családnak sem, ellenben Rogán Antal kezében összpontosul az összes titkosszolgálat. Erre csak nemet lehet mondani – jelezte a politikus. 

A Momentum pedig döntését azzal indokolta, „becsületesebb és felelősebb kormányt szeretnénk a nemzet élén látni, mint amit Orbán Viktor kínál”. A többi ellenzéki párt eddig még nem jelezte, hogy hétfőn délután hogyan fognak dönteni.

Frissítés: Jakab Péter Jobbik-elnök is reagált a kérdésre közösségi oldalán. – Korábban már elmondtam: ha az emberek béremeléséről, nyugdíjemelésről, az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság rendbetételéről kell dönteni, a Jobbik ott lesz. Hülyeségekről azonban nem szavazunk. Az, hogy egy gengszter legyen a törvényeink legfőbb ura a parlamentben, épp oly abszurd, mint az, hogy az ovisok nemi átalakító műtétet akarnak a micimackó csoportban. Agyrém. A rádiókabaréban még talán elmegy, a törvényhozás épületében azonban nem – vélte. Kiemelte azt is, míg „hülyeségekről” nem szavaznak, helyette beterjesztik javaslatukat az alapvető élelmiszerek áfamentességéről. – Orbán megkoronázásánál sokkal fontosabb, hogy megfékezzük a drágulást – tette hozzá.