A miniszterek cáfolják Varga Juditot és Kocsis Mátét

A miniszterek cáfolják Varga Juditot és Kocsis Mátét

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Judit és Kocsis Máté is utalt arra az elmúlt hetekben, hogy Magyar Péter csak volt feleségének köszönhetően jutott jó álláshoz. Az egykori igazságügyi miniszter Hajdú Péter műsorában beszélt arról, hogy volt férje neki köszönhetően kapott zsíros állásokat állami vállalatoknál. A Fidesz frakcióvezetője pedig az ATV műsorában fogalmazott úgy, hogy „Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni”.

Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint ez arra utal, hogy az Orbán-kormányok idején természetes, hogy egy kormánytag jól fizető, állami pozíciót szerez rokonainak, hozzátartozóinak. Vagyis valaki nem a rátermettsége, tehetsége, szorgalma alapján történt kiválasztás alapján, hanem azért vezet állami céget, mert valamely családtagja azt elintézte neki. Ennek alapján meg is kérdezte írásban a minisztereket:
• Ön hány rokonát, hozzátartozóját, ismerősét juttatta munkahelyhez a kinevezése óta?
• Milyen munkakörben helyezte el a szerencséseket az állami szervezetrendszerben?

A válasz minden esetben egyetlen mondat volt: „A vezetői kinevezéseknél minden esetben az adott munkakörre vonatkozó megfelelő szakmai tapasztalatok az irányadóak.”