A nyugdíjasoknak üzent Orbán Viktor

A nyugdíjasoknak üzent Orbán Viktor

(Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megvédjük a nyugdíjakat! Megvédjük az időseket! – ezzel üzente meg a Facebook oldalán Orbán Viktor, hogy csütörtökön utalják a 15 százalékkal megemelt nyugdíjakat.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő már napokkal ezelőtt a kormány közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta, egy átlagnyugdíj esetében a 15 százalékos emelés havonta 27 ezer, évente 353 ezer forintot jelent. Az emelés a 13. havi nyugdíjat is érinti és nemcsak az öregségi nyugdíjakra, hanem a nyugdíjszerű ellátásokra is vonatkozik. Varga Mihály pénzügyminiszter pedig azt is közzétette, hogy az idei nyugdíjkifizetések összege meghaladja a 6 150 milliárd forintot.

A mostani emelés nem éri el az infláció mértékét, a legutóbbi ismert adat tavaly októberi, akkor 21,1 százalékos a pénzromlás mértéke. Ez 2 százalékkal haladta meg az előző hónap értékeit. Az élelmiszerek esetében még jelentősebb a drágulás, egy év alatt átlagosan 40 százalékkal emelkedtek az árak. A legfrissebb, novemberi inflációs adatokat pénteken teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

 

Címkék: Orbán Viktor, nyugdíj