A propaganda lincshangulatról ír, Magyar Péter feljelent

A propaganda lincshangulatról ír, Magyar Péter feljelent

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: Kiss Brigi))

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Tisza Párt pénteken tartott kampányeseményt Tatabányán, amelyen Magyar Péter közönsége előtt azt mondta, a párt szimpatizánsait nem engedték be a helyi Turul Kávézóba. A politikus felhívására a beszéd után tömegesen vonultak a vendéglátóipari egységhez. A hely tulajdonosa a történtekkel kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy lincshangulat volt és a párt támogatói megrongálták a kávézót.

„Jöttek szimpatizánsok a kampányrendezvény előtt, akik a teraszon szerettek volna helyet foglalni, de minden asztalunk foglalva volt” – mondta Boczonádi János üzemeltető a Patrióta nevű propagandacsatornának nyilatkozva. Beszámolója szerint Magyar Péter támogatói erre hevesen reagáltak, és már eleve indulatosan mentek a megyeháza előtti térre. Ezek után a történteket a következőképp interpretálta: „lincshangulat volt, fáklyák égtek, üvöltöttek, dörömböltek az ajtón, a személyzet nagyon meg volt rettenve.”

A kávézó tulajdonosa jogtalannak tartja az ellenük felhozott vádakat, miszerint kitiltották volna Magyar Péter követőit. A vendéglátós közölte, hogy hírnévrontás miatt feljelentést fontolgat. Később a pártsajtó olyan címekkel tálalta az elmondottakat, hogy
Törtek-zúztak Magyar Péter hívei Tatabányán” , vagy „Erőszak követte Magyar Péter hergelését Tatabányán”.

A fentieket nem támasztja alá a Gulyáságú Média helyszíni riportja, amelyen a kávézóban és előtte is komoly tömeg látható, de atrocitás nem. A videóban megszólaltak a párt szimpatizánsai, akik szerint az általuk viselt Tisza pártos póló szúrt szemet a hely alkalmazottjának. 

A videón az is látható, amikor Magyar Péter és Boczándi János, valamint a teraszon helyet foglalni nem tudó szimpatizánsok megbeszélik a dolgot. A hely tulajdonosa kiemelte, meggyőződése szerint nem fordulhatott elő, hogy azért nem kaptak asztalt a kampányrendezvényt megelőzően, mert a Tisza szimpatizánsai. A helyzetet végül ott békésen rendezték, Magyar elfogadta, ha félreértés volt és a vendéglátóssal végül még mosolyogtak is. 

A kormánypárti sajtóban megjelentekre vasárnap délután közösségi oldalán reagált Magyar Péter. Kifejtette, „a propaganda által a tatabányai Turul Kávézó és Étterem kapcsán terjesztett hazugságokból egy szó sem igaz. A hazugságokat terjesztő tulajdonost és minden sajtóterméket fel fogunk jelenteni. Senki nem lépett fel erőszakosan, ahogy a videókon is hallatszik, teljesen kultúrált hangnemben beszéltük meg a történteket. Sem ablak nem repedt meg, sem lincshangulat nem volt, az étterem forgalma viszont az átlagos többszöröse lehetett” – írta Magyar, aki szerint a valóság az, hogy az étterem alkalmazottja járt el meglehetősen furcsán, amikor a Tisza Párt aktivistáit a rendezvény előtt nem engedte be az étterembe. „Természetesen lehet hazudozni, de a korrekt eljárás egy egyszerű bocsánatkérés lett volna” – írta Magyar Péter, aki felszólította „a hazugságokat terjesztő sajtótermékeket, hogy haladéktalanul tegyék közzé” nyilatkozatát.