A református kutatócsapattal indult törökországi mentésre Kovács Zoltán lánya is

A református kutatócsapattal indult törökországi mentésre Kovács Zoltán lánya is

Farkas Péter, Kulcsár József és Kovács Ilka, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kutató-mentő csapatának tagjai (b-j) a Liszt Ferenc Budapest Nemzetközi Repülőtéren 2023. február 7-én. A héttagú csapat nemzetközi minősítésû keresőkutyákkal indul a törökországi földerengés helyszínére. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nagyon-nagyon büszke vagyok Ilka lányomra, aki keresőkutyájával, Nilával együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Kutató Mentő Alakulatának tagjaként már úton van Törökországba, hogy segítsék a tegnapi földrengés utáni mentést – osztotta meg kedd este olvasóival a hírt Facebook-oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Mint a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány lapunknak eljuttatott közleményében írja, ők is kutató-mentő csapatot küldenek Törökországba. Az egyik legnagyobb kihívást a romok alá szorult áldozatok jelentik, az ő felkutatásukban vesz részt az egyik legnagyobb hazai karitatív szervezet, 7 fős csapatával, akiket 3 kereső kutya is segít, nemzetközi minősítéssel.

A 7,8-as erősségű földrengés Törökország déli és középső részét, valamint Szíria észak-nyugati területeit rázta meg, ezeken a területeken az utórengésekkel és az újabb földrengéssel együtt már több mint 7200 ember halt meg a legfrissebb adatok szerint. 

Arról, hogy a különféle magyar mentőcsapatok már négy embert hoztak ki élve a romok alól, ITT és ITT írtunk.