Védettségi igazolvány nélkül nem lehet majd szakképző intézményekbe menni

Védettségi igazolvány nélkül nem lehet majd szakképző intézményekbe menni

Védettségi igazolvány (Forrás: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az innovációs és technológiai miniszter egyedi határozata értelmében 2021. december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe. E főszabály alól természetesen mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók –  jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális covidigazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött. Az előírást a szakképző intézmény alkalmazottaira és diákjaira nem kell alkalmazni. – A tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére –  közölte az ITM.

(MTI)