A szombathelyi képviselő szerint inzultálták őt péntek este

A szombathelyi képviselő szerint inzultálták őt péntek este

Szombathely központja (Fotó: Magyar Hang/Katona Mariann)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombathelyi polgármester, Nemény András szervezetéhez tartozó Tóth Kálmán szerint péntek este inzultálta őt egy ismeretlen csuklyás ember, továbbá a kormánypárti Vas Népe több munkatársa. Az Éljen Szombathely! elnöke-képviselőjelöltje, jelenlegi önkormányzati képviselője a Nyugat.hu szerint egy rendőri igazoltatásról számolt be. Szentkirályon állították meg a gépjárművet, majd ellenőrizték az azt vezető élettársát. Tóth szerint párja mindenben együttműködött a hatósággal.

A helyszínen viszont jelen volt egy ismeretlen csuklyás ember is, aki állítása szerint élettársáról fotó- és videófelvételeket készített. Tóth elmondása szerint az esetet követően rákérdezett, mit csinál, mire a csuklyás ember vele szemben támadólag lépett fel. „Mindeközben számomra érthetetlen módon megjelent a Vas Népe fotósa és újságírója, akik szintén rendkívül agresszívan viselkedtek. Ijesztő és támadó fellépésük nagyon megrémített. Sok mindent tapasztaltam már több éves képviselői munkám során, de ilyet még soha” – állította Tóth Kálmán, aki fideszes kihívóját, Pődör Zoltánt is számon kérte a történtek miatt. Tóth hangsúlyozta, vele szemben semmilyen rendőri intézkedés nem történt. Az ellene szerinte támadólag fellépő személyekkel szemben feljelentést tesz.

A kormánypárti Vaol.hu az éjjel közzétett cikkében azt állította, egy olvasótól kapták a fotót, ezt követően mentek a munkatársak a helyszínre. Állításuk szerint Tóth ekkor már nem volt ott, egy másik utcában találkoztak vele. A Vaol.hu szerint a képviselő kérdésükre cáfolta, hogy az autóban ült volna, amikor a rendőrök azt megállították, és a sofőrt megszondáztatták. A kormánypárti lap azzal is vádolta a férfit, hogy Tóth kivette az újságíró kezéből a telefont, amellyel rögzítette a beszélgetést, és többszöri kérés után adta vissza. A lap azt is írta, szerintük felmerülhet járművezetés tiltott átengedésének gyanúja.

A Nyugat.hu kérdéseivel megkereste a rendőrséget is.