A Tenerifén lezárt szállóban több magyar lehet, egy kamionsofőrt karanténba helyeznek

A Tenerifén lezárt szállóban több magyar lehet, egy kamionsofőrt karanténba helyeznek

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár (Fotó: MTI / Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több magyar is lehet a koronavírus miatt Tenerifén lezárt szállodában, legalábbis az ottani magyar tiszteletbeli konzul nem hivatalos forrásból így értesült – közölte keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján Menczer Tamás. A tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár elmondása szerint egyelőre nem tudják, hogy mennyien lehetnek, erre csak becsléseik vannak, de mivel nem hivatalos információkról van szó, így nem akarta ennél többet mondani. Egy konzul mindenesetre már elindult a helyszínre Madridból. A szállodában körülbelül ezer ember van karanténban.

Menczer Tamás beszámolt arról is, hogy még kedden délután a budapesti Szent László Kórházba kerül egy magyar kamionsofőr, aki az olasz Lombardia tartományban járt, még az ottani karantén elrendelése előtt. A sofőr nem lázas, de nem érzi jól magát, ezért tájékoztatták Müller Cecília megbízott országos tiszti főorvost, aki elrendelte a karanténba szállítását, a Dél-pesti Centrumkórházba.

Egy másik kamionsofőr jelentkezett, ő a lombardiai tartományban rekedt. Jól van, tünetmentes, az élelmezése és tisztálkodása biztosított, és tulajdonképpen a szeparáltsága is, már csak azért is, mert a kamionjában tud tartózkodni.

A hivatalos olasz tájékoztatás szerint magyar állampolgár nincs a betegek között.

Kínában a konzuli regisztráció alapján 172 magyar tartózkodik, mindannyian jól vannak.

Egy járványról beszélünk, járvány esetében senki nem tudja, mit hoz a holnap – fogalmazott az államtitkár. Azt leszögezte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne jelenjen meg Magyarországon a vírus, de ez nem kizárható.

Címkék: koronavírus