A tévészékház előtt tüntettek, zúgott a „lakájmédia” és az „Orbán, takarodj!”

A tévészékház előtt tüntettek, zúgott a „lakájmédia” és az „Orbán, takarodj!”

Tüntetők az MTVA székháza előtt 2018. október 23-án (fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MTVA Kunigundi úti székházánál tüntetett kedd este a Jobbik és Hadházy Ákos ellenzéki tüntetésének résztvevői. Néhányan onnan a Fidesz lendvay utcai székházához mentek.

A Jobbik ért előbb a Kunigunda útjára, az MTVA székháza elé kedd délután öt óra körül.

A Jobbik képviselői az MTVA munkatársait mától nem tekintik újságírónak – jelentette be Mirkóczki Ádám. Nem fognak kérdésekre válaszolni.

„Ezeket a csatornákat tilos nézni” – fogalmazott. – Elég volt a közszolgálatiság álcája mögé bújtatott Fidesz-propagandából! – tette hozzá.

[caption id="attachment_9382" align="aligncenter" width="10000"]

Rendőrök a Kunigunda útján (Fotó: Magyar Hang)[/caption]

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke úgy kezdte, hogy deja-vu érzése van, hasonló a helyzet, mint 2006-ban volt. Hozzátette: most is egy olyan hatalommal állnak szemben, aki éjjel-nappal hazudik. Szerinte szolgák dolgoznak ebben az épületben, akiket még a saját gazdájuk is lenéz.

„Aki ellenzékiként mostantól bemegy oda, az nem ellenzéki, hanem asszisztál az Orbán-rendszerhez – fogalmazott. – Ez legyen figyelmeztetés az Enyveskezűnek, hogy kezd elfogyni a magyarok türelme.”

[caption id="attachment_9367" align="aligncenter" width="1000"]

Mirkóczki Ádám az MTVA székháza előtt (Fotó: Magyar Hang)[/caption]

„Orbán, takarodj!, Mocskos Fidesz! Orbán-szolgák!” Ezeket skandálták.

A beszédek negyed hét után befejeződtek, de a tüntetők maradtak.

A rendőrök elkezdtek igazoltatni.

[caption id="attachment_9385" align="aligncenter" width="1000"]

Füstgránát[/caption]

A jobbikosok elkezdték fölmatricázni a székház elé felállított MTVA-s logókat.

Közben zúgott az „Orbán, repülj!” és az „Elvesztette közpénz-jellegét!”, valamint a Soros-migráns-Brüsszel, gagyitévé nem kell!”

Körülbelül száz rendőr lehetett a helyszínen.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

A Jobbik is akciózik a köztévénél

A Híradó.hu-n háromnegyed hétkor még nem volt hír arról, hogy tüntetés lenne a székház előtt.

Jakab  Péter, a Jobbik szóvivője arról beszélt, hogy nem érti, hogy miért van itt ennyi rendőr. „Hiszen kétharmaddal nyert a Fidesz” – itt csak ünneplők lehetnének. Százötven sajtóperen vagyunk túl, világrekorder a Jobbik – mondta.

– Követeljük, hogy fejezzék be az államilag támogatott fake news gyártást – fogalmazott Jakab Péter. A propagandisták, bértollnokok forduljanak vissza erről az útról, mert a nép igazságérzete előbb-utóbb mindenkit utolér – mondta.

A székházat közben rendőrsorfal vette körbe. Néhányan tojással dobálták meg az épületet.

Az M1-en Orbán Viktor délutáni beszédét ismételték, miközben kint tüntettek.

Közben megérkeztek Hadházy Ákosék.

Ezek a rendőrök azt mutatják, hogy félnek – mondta Hadházy Ákos. – Fogunk még ide jönni, hiszen ez a rendszer lényege. Az erőből értenek, de megpróbáljuk jogi úton is kikényszeríteni a változásokat – tette hozzá.

Az előző választás egy elcsalt választás volt – emelte ki. Hozzátette: a rendszer jelképénél vagyunk.

Nagy Navarro Balázs is beszédet mondott, aki 2011-től éhségsztrájkot folytatott itt, négy éven át tiltakoztak. „Nem mentünk haza, ez Kunigunda példája” – fogalmazott. Majd egy perc csendet kért az '56-os hősök emlékére.

– Ennek az épületnek a gazdája nem itt van, itt azok vannak, akik kiszolgálják ezt a hatalmat. Ezt addig tehetik meg, amíg ti hagyjátok – mondta Nagy Navarro.

– A politika addig lesz a hatalom játékszere, amíg hagyjátok. Ennek a hatalomnak jó lenne az erőszak, de az erőtől fél – mondta. Kiemelte, hogy bár sok év alatt, de minden pert megnyertek, ezért ki kell állni a független bíróságért.

Nagy Navarro arról is beszélt, hogy a legkisebb falvakba is el kell menni, és kiállni az emberek mellett, akiket a hatalom támad. Hogy változás legyen, mindenki összefogás kell – mondta, majd arra kérte a tüntetőket, hogy fordítsanak hátat „ennek a propagandagyárnak”.

– Egy dologtól félnek ezek, a felelősségre vonástól, ami előbb vagy utóbb be fog következni – mondta Nagy Navarro.

Hadházy Ákos azt üzente ezután, hogy még vissza fogak ide jönni. És nagyon kíváncsi rá, hogy a híradóban benne lesz-e, hogy az Európai Ügyészségért tüntettek. – Békével jöttünk, békével menjünk el – üzente a megjelenteknek, majd közösen elénekelték a Szózatot.

A rendezvény véget ért, a tömeg elindult a helyszínről.

A jobbikosok egy része elindult a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz. Nyolc órára meg is érkeztek oda.

A Fidesz-székház elé rendőrsorfal állt, néhány tüntető leült eléjük a földre.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Tüntetés a Lendvay utcanal

Pár tucat tüntető volt, valamint mintegy húsz újságíró. Mindenkit körbezártak a rendőrök, próbáltak igazoltatni. Majd mindenki megunta, a rendőrök abbahagyták az igazoltatást, a tüntetők pedig elszállingóztak haza.

Rengeteg rendőr maradt a helyszínen, a Lendvay utca le van zárva.

A Jobbik délután a Bródy Sándor utcában tartotta 1956-os rendezvényét, Hadházy Ákosék pedig a Bem téren.