A Závecz Research szerint egyre jobban vezet az ellenzéki lista a Fidesz előtt

A Závecz Research szerint egyre jobban vezet az ellenzéki lista a Fidesz előtt

Jakab Péter (Jobbik), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Bíró László (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd) és Kunhalmi Ágnes (MSZP) a borsodi időközi választás kampányában, 2020. október 10-én (Fotó: Bíró László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Závecz Research közvélemény-kutató friss felmérése szerint az ellenzéki közös lista előnye októberben már 4 százalékpontos a Fidesszel szemben, írja a Telex.

Az elmúlt hónapokban az ellenzék előnye egy-két százalékpontos volt, amit inkább döntetlennek lehet tekinteni. Az előválasztás azonban hatott a közvéleményre, így már egyértelmű, 4 százalékpontos a közös ellenzéki lista előnye.

Érdekesség, hogy nemcsak az ellenzék támogatása nőtt (38-ról 39 százalékra változott a választókorú népesség körében), hanem a Fideszé is csökkent 37-ről 35 százalékra).

A fővárosban több mint kétszer többen támogatják az ellenzéket, mint a kormánypártokat (58-24 százalék). A megyeszékhelyeken is az ellenzék vezet, bár kevesebbel (43-33 százalék). A többi vidéki városban, illetve a falvakban a Fidesz vezet.

Az iskolai végzettség növekedésével egyre népszerűbbé válik az ellenzék. A nem érettségizetteknél nagyjából döntetlenre állnak, az érettségizetteknél már 7 százalékponttal, a diplomásoknál ennek duplájával vezet az ellenzék.