Abban a ruhában találták meg Till Tamás holttestét, amiben eltűnt 24 éve

Abban a ruhában találták meg Till Tamás holttestét, amiben eltűnt 24 éve

A 24 éve eltűnt Till Tamás fotója (Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ugyanazok a ruhák voltak a nemrég egy bajai tanyán megtalált kisfiú holttestén, mint amiben 24 évvel ezelőtt Till Tamás eltűnt – közölte az újabb részletet Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A végső bizonyosságot a DNS-vizsgálat hozza meg.

A rendőrség a közösségi oldalán felidézte, hogy Till Tamás „törékeny, de önálló gyerek volt”, akit azzal engedtek el az eltűnése napján, hogy elmehet a közeli vadasparkba, de 13 órára haza kell érnie. Amikor nem ért haza, bejelentették a bajai rendőrségen, körözni kezdték, bejárták az általa feltételezetten bejárt útvonalat, és keresték a barátoknál, ismerősöknél is, hiába. Megtalálták a közelben a biciklijét is, de egyik korábbi nyom sem vezetett eredményre.

A fordulat idén júniusban következett be, amikor a megyei főügyészségről megtudták, hogy a bajai gyerekotthon egyik egykori lakója részt vett 2000-ben egy gyerekholttest elásásában. Így újra nyomozni kezdtek és meg is találták a lehetséges illetőt, K. Pétert, aki azonban már 13 évvel ezelőtt öngyilkos lett. Végül egy másik, akkor az otthonban élő férfi tett értékelhető vallomást: elmondta, hogy ő és K. Péter egy vállalkozónál, az akkor 60 éves V. Józsefnél dolgoztak, az általuk csak Józsi bácsinak nevezett férfi egy tanyát akart építeni. Egy nap Józsi bácsi a strandon kereste meg őket azzal, hogy dupla pénzért azonnal kellene menni dolgozni. K. Péter elment a vállalkozóval, és közösen keverték a betont, noha munkáltatója általában nem vett részt az építési munkákban. Amikor Péter tolta a talicskát a betonnal, annak kereke egyszer megbicsaklott egy bűzt árasztó fóliában, amelyből egy gyerekholttest került elő. Először értetlenkedett a vállalkozó, majd pénzt ígért, aztán megfenyegette Pétert, hogy hallgasson, mert különben neki és a szintén a gyerekotthonban élő testvérének is bántódása esik. V. József egyébként már szintén meghalt, önkezével vetett véget az életének.