Áder János is gratulált Joe Bidennek

Áder János is gratulált Joe Bidennek

Áder János televíziós beszéde 2020. április 10-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gratulált Áder János köztársasági elnök Joe Biden megválasztott amerikai elnöknek. Levelében arra hívta fel a figyelmet, hogy a történelmi magyar-amerikai kapcsolatok közös értékekre épülnek: a két nemzet hagyományos szabadságvágyára és a demokrácia melletti elkötelezettségére. Magyarország a két országot összefűző baráti kapcsolatokat a jövőben tovább kívánja erősíteni – írta a magyar államfő.

A gratuláló levélben – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el vasárnap az MTI-hez –, Áder János arra is felhívta a figyelmet, hogy az Egyesült Államokra, csakúgy, mint a világ többi országára, nehéz időszak vár. A Covid-19 járvány világszerte sok szenvedést, súlyos társadalmi problémákat okoz, és nagy kihívások elé állítja a kormányokat. Ugyanakkor a pandémia elleni küzdelem közepette sem feledkezhetünk meg a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak kezeléséről – tette hozzá a köztársasági elnök.

Az államfő azt is hangsúlyozta, hogy a globális kérdések megoldásához hatékony nemzetközi együttműködésre van szükség.

Áder János meggyőződése – írta –, hogy a hasonló elveket valló nemzetek transzatlanti közössége nélkülözhetetlen szerepet játszik a nemzetközi stabilitás fenntartásában. Magyarország az Egyesült Államok szövetségeseként a jövőben is kiveszi részét a béke és a biztonság megőrzését, valamint a terrorizmus elleni küzdelmet szolgáló erőfeszítésekből.

Áder János felelősségteljes feladatainak ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánt Joe Bidennek.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap délelőtt közölte ugyancsak az állami hírügynökséggel, hogy gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Joe Bidennek. – Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához – írta a magyar miniszterelnök.