Aggregátorokkal és inverterekkel segítené a kárpátaljai magyarokat a Momentum

Aggregátorokkal és inverterekkel segítené a kárpátaljai magyarokat a Momentum

Tompos Márton, a Momentum szóvivője online sajtótájékoztatót tart a kárpátaljai magyaroknak szervezett adománygyűjtésről 2023. január 6-án. (Képernyőfelvétel: Momentum Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ukrajnába utazik újra a Momentum, és ezúttal aggregátorokkal és inverterekkel segítik a kárpátaljai magyarokat, amelyre adománygyűjtést szervez – jelentette be online sajtótájékoztatón Tompos Márton, a párt szóvivője, frakcióvezető-helyettese, aki egyben az első ukrajnai delegáció tagja is volt. 

Novemberben már járt Ukrajnában Tompos Márton és a Momentum delegációja, aki azzal az úttal kapcsolatban elmondta: „személyesen megtapasztaltam, milyen nehéz az élet az orosz agresszió sújtotta Ukrajnában. Civil áldozatok, lebombázott lakóházak, megrongált infrastruktúra. Mindez egy szomszéd országban, néhány száz kilométerre innen.”

Az akkor tapasztaltak és a helyiek elmondásai alapján a legnagyobb szükségük aggregátorokra van, ezért a Momentum gyűjtést szervez ezen eszközök beszerzésére.

„A mai naptól január 18-ig gyűjtést szervezünk, az adományokból vásárolt generátorokat pedig személyesen szállítjuk Ukrajnába január második felében. Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország is tud győztes és szolidáris oldalt választani, álljunk ki Ukrajna mellett” – zárta sajtótájékoztatót a Momentum szóvivője.