Akkumulátorgyárak: az LMP arra kéri Lázár Jánost, hogy „legyen tisztességes”

Akkumulátorgyárak: az LMP arra kéri Lázár Jánost, hogy „legyen tisztességes”

Lázár János (Fotó: Facebook/Lázár János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János kijelentette, hogy nem akar akkumulátorgyár szomszédságában élni. Az LMP azt üzeni Lázár Jánosnak, hogy más sem akar, de mégis fog, mert a kormány rájuk erőlteti a mérgező akksigyárakat – így reagált a zöld párt arra, hogy az építési és közlekedési miniszter keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Hang kérdésére beszélt a lakossági tiltakozásokat kiváltó beruházásokról. 

– Az LMP arra kéri Lázár Jánost, hogy legyen tisztességes és mielőtt akkumulátorgyárakat építenének egy településre, kérdezzék meg a helyieket erről! – írták hozzá téve, hogy a miniszter szavai „szöges ellentétben állnak a valósággal”. Az építési és közlekedési miniszter ugyanis azt állította, hogy Magyarország 2004 óta átvette az összes uniós környezetvédelmi szabályt, és nálunk más EU-s tagállamokkal összevetésben is nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelnie annak, aki gyárat létesít. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Orbán-kormányok 2010 óta lebontották és szétverték a környezetvédelmi intézményeket, ahogy ma Magyarországon nincsen környezetvédelmi minisztérium sem – vélte a párt.

– Helyette az van, hogy súlyosan környezetszennyező akkumulátorgyárakkal akarják teleépíteni az országot, amiket értékes termőföldekre építenek, felzabálják vízkészleteinket és mérgezik levegőnket. Ehhez gázerőműveket építünk, hogy aztán orosz gázzal szereljenek össze a távol-keleti cégóriások akkumulátorokat a német autóipar számára. A multik a bevételt kiviszik Magyarországról, az Orbán-kormány pedig mindezzel feláldozza nemzeti szuveneritásunkat – zárták közleményüket.