Aláírásgyűjtésbe fog az LMP ifjúsági tagozata, hogy a repoharakért pénzt adjanak vissza

Aláírásgyűjtésbe fog az LMP ifjúsági tagozata, hogy a repoharakért pénzt adjanak vissza

LMP (Fotó: LMP - Magyarország Zöld Pártja / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP ifjúsági tagozata, a Zöld Generáció, hogy a repoharakért token helyett pénzt adjanak vissza a szórakozóhelyeken, fesztiválokon – közölte a szervezet alelnöke csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Szabolcs Dorottya azt mondta, az aláírásgyűjtés célja, hogy nyomást gyakoroljanak a repoharakat forgalmazó cégekre. Hangsúlyozta: a repohár lényege, hogy „zöld alternatíva legyen”, ne pedig a forgalmazó cégek profithajszolása. Szabolcs Dorottya arra kért mindenkit, csatlakozzon a már több mint ezer aláíróhoz, hogy mielőbb fel tudják számolni „ezt a zöldre festésnek álcázott pénzlenyúlást”.

Gál József, az LMP szóvivője arról beszélt, hogy a jelenlegi repohárrendszer joggal háborít fel mindenkit. Ráadásul az, hogy pénz helyett tokent adnak vissza a repoharakért, sokakat arra ösztönöz, hogy ne váltsák vissza, hanem dobják el a poharakat. Így éppen a repohár eredeti céljával, a poharak újrahasznosításával és a szeméttermelés csökkentésével megy szembe a gyakorlat – tette hozzá.

(MTI)

Címkék: LMP, token, repohár