Alakul az ellenzéki összefogás Pécsen

Alakul az ellenzéki összefogás Pécsen

Pécs (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum is beáll Péterffy Attila független polgármesterjelölt mögé Pécsen, így széleskörű összefogás jön létre – tudta meg a Magyar Hang. Péterffy Attila a Momentum által szervezett péntek esti tüntetésen is felszólal, információink szerint itt jelentik be a döntést.

Úgy tudni, hogy őt Mellár Tamás független országgyűlési képviselő és a baloldali pártok is támogatnák, az LMP és a Jobbik egyelőre nem döntött.

A 49 éves Péterffy Attiláról a Szabad Pécs tavaly októberben azt írta, hogy nem a politikából érkezik, az egyik legnagyobb és legismertebb pécsi cég, a hőerőmű vezetője volt, jelenleg egy fővárosi távhőszolgáltatással és energiatermeléssel foglalkozó önkormányzati cég vezetője.

Jelen állás szerint azonban nem ő lenne Páva Zsolt jelenlegi polgármester, vagy egy másik fideszes jelölt kihívója.

Az Összefogás Pécsért nevű helyi egyesület önálló jelöltben gondolkodik, január 3-án jelentették be, hogy elnöküket, Kővári Jánost indítják. Kővári korábban négy évet lehúzott országgyűlési képviselőként a Fidesz-frakcióban.

A Momentum este hatra hirdette meg a tüntetését Pécsre, a Barbakánra, azt megelőzően pedig az LMP rendezett villámcsődületet. Itt a Momentum, a DK és az MSZP képviselője bejelentette, hogy beállnak Péterffy Attila mögé.

A tüntetésen történtekről itt olvashat.