Áll a bál Szécsényben: minden helyi képviselő kilépett a Fideszből

Áll a bál Szécsényben: minden helyi képviselő kilépett a Fideszből

Szécsény belvárosa (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szécsény önkormányzata közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből - adta hírül a 24.hu. A település önkormányzatának közleménye értelmében, a kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja, hiszen a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárását kezdeményezte a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad. A kilépők között van a város polgármestere is, Stayer László is, aki 9 éve vezeti Szécsényt.

Hatalmi viszály: egymásnak feszült a KDNP és a Fidesz Szécsényben | Magyar Hang

Régóta lappangó hatalmi ellentétek törtek a felszínre a közelmúltban Szécsényben. Kiderült, a Fidesz-KDNP megyei szervezete a helyi kereszténydemokratákkal szemben nem az eddigi polgármestert, Stayer Lászlót indítja az őszi önkormányzati választáson, hanem Varga Bélát - tudta meg a Magyar Hang.

Az ügy előzménye - ahogy arról a Magyar Hang is beszámolt -, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös polgármester-jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután saját elnöküket, Varga Bélát jelölték.

A kilépők nyilatkozatuk szerint elítélik, hogy a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget.

Közölték, meghurcolnak köztiszteletben álló szécsényi embereket, akik hosszú évek óta élvezik a város lakóinak bizalmát. – A Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke, ha bizonyíthatóan nem is, de szemmel láthatóan asszisztál ehhez – írták.

Varga Béla a Facebookon, egy kommentben mondott köszönetet a távozó képviselőknek azzal, hogy így legalább nem kell kizárnunk senkit az országos alapszabályra hivatkozva.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.