Állatkerti pályázat: nekiment Karácsony Gergelynek a DK. reagált a főváros

Állatkerti pályázat: nekiment Karácsony Gergelynek a DK. reagált a főváros

Karácsony Gergely, aki mellett Szaniszló Sándor ül (Fotó: Szaniszló Sándor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakciója azzal vádolja a fővárost, hogy részrehajlóan döntött a fővárosi állatkert főigazgatói pályázatáról. A pályázat érvénytelenné nyilvánítására és új pályázat kiírására szólítják fel a fővárost – jelezték a Magyar Hangnak is eljuttatott közleményükben hétfőn. A főváros úgy reagált, hogy kizárólag jogszabályban meghatározott követelményeket támasztottak.

– Tudomásunk van arról, hogy a kiírt főigazgatói pályázatra többen jelentkeztek, közöttük nemzetközi szinten is elismert szakemberek, multinacionális cégnél tapasztalatot szerzett vezetők, illetve egy hasonló profilú vállalat korábbi vezetője is, ennek ellenére a mai bíráló bizottsági döntésre csak egy jelöltet engedtek be – az Állatkert egyik kommunikációs munkavállalóját – , mindenki mást anélkül zártak ki, hogy lehetőséget kaptak volna a személyes bemutatkozásra – állítja a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi frakcióvezetője, Szaniszló Sándor.

 – A Demokratikus Koalíció visszautasítja a vezetői pályázatok testre szabását és megbundázását! Ez a hozzáállás a jelenlegi kormánypártokra jellemző, a fővárosi koalíció legnagyobb frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy a jelölteket már a pályázatuk beadásakor elgáncsolják. A tisztességtelen feltételek miatt a DK képviselői nem támogatják a hátszéllel rendelkező jelölt személyét. Egyúttal felszólítják Karácsony Gergely főpolgármestert a FÁNK főigazgatói pályázatának érvénytelenné nyilvánítására, illetve egy új, tisztességes pályázat kiírására! – áll a közleményben.

Az ügy kapcsán a Magyar Hang kereste a fővárost, a sajtóosztály válasza szerint a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói tisztségére kiírt pályázat a pályázókkal szemben kizárólag jogszabályban meghatározott követelményeket támasztott. „A pályázóktól elvárt képesítési követelményeket a kulturális tevékenységet végző közalkalmazottakról szóló 475/2020. (X. 30.) Korm. rendelet szabályai határozzák meg, amelyektől jogszerűen nem lehet eltérni. A pályázati kiírás egyetlen olyan feltételt sem támasztott a pályázókkal szemben, amelyet ne jogszabály határozna meg.” Ehhez hozzátették, hogy a főpolgármester a pályázat lezárására vonatkozó javaslatát a koalíciós pártokkal folytatott egyeztetését követően teszi meg.