Arab és orosz nyelven is kiírták a Börzsönyben, hogy vadászat miatt veszélyes az erdő

Arab és orosz nyelven is kiírták a Börzsönyben, hogy vadászat miatt veszélyes az erdő

Téli táj a Börzsönyben. (Fotó: Időkép Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Furcsa táblákkal találkozhatnak a Börzsönyben kirándulók: a puskájával lövésre készülő vadászt ábrázoló táblán magyar felirat nincs, de öt különböző – köztük arab – nyelven jelzik, hogy a területen intenzív vadászat zajlik és az erdőben veszélyes tartózkodni. Nem tudni, hogy ki helyezte ki a táblákat, a jelenségről beszámoló Telex megkérdezte a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot, de ott sem tudták ezt megmondani.

Szeptemberben arról cikkezett arról a magyar sajtó, hogy Börzsönyben megjelentek az embercsempészek és az illegális bevándorlók, akik a szlovák határ felé tartanak, Diósjenő polgármestere pedig egyenesen arról írt, hogy migrációs főútvonallá vált a Börzsöny. Székely József most arról számolt be a portálnak, hogy szeptember végére szinte teljesen megszűnt az idegenek mozgása a környező erdőkben, amit sokan összefüggésbe hoznak a szlovákiai választásokkal, ahol a kampányban a későbbi győztes Robert Fico migránsokkal riogathatta a szlovák választókat.

A polgármester tapasztalatai a szeptember végén szinte varázsütésre megszűnő „migránsveszélyről” egybeesnek a környéken túrázók és a helyi lakosok észrevételeivel, bár néhányan még mostanában is látni vélnek furcsa idegeneket az erdőkben.

Címkék: migráció, Börzsöny