Átlátszó: Nem létezik a férfi, aki megrendelte a Márki-Zay támogatóit listázó szórólapokat

Átlátszó: Nem létezik a férfi, aki megrendelte a Márki-Zay támogatóit listázó szórólapokat

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Álnéven rendelte meg egy férfi azokat a szórólapokat, amelyeken még 2018-ban listázták Márki-Zay Péter támogatóit - írja az Átlátszó. Az egyik érintett fordult a rendőrökhöz, akik csak noszogatásra akartak nyomozni, majd kiderült: a megrendelő „Zsingor István” nem létezik, a terjesztést pedig egy szintén ismeretlenül maradt nő intézte.

A szórólapokon listázták, fotókkal szerepeltették Márki-Zay Péter akkori – vélelmezett – támogatóit. Azt állították róluk, hogy a gyűlölet tartja őket össze, vesztesek, sértettek, hataloméhesek és ki akarják fosztani a várost.

Az Átlátszó cikke szerint az egyik, szórólapokon szereplő személy, Kisné Vörös Judit nem csak azt vette zokon, hogy elírták a nevét, de a Soros-bérencezés sem esett jól a nyugdíjas nőnek. Rágalmazás miatt feljelentést tett.

Nem politikai alapú tisztogatást ígér Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen | Magyar Hang

A nyomozást a helyi rendőrök végezték, rövid időn belül azt jelezték a bíróságnak, hogy „a nyomozás során nem volt lehetőség az elkövető személyazonosságának megállapítására”

A bíróság arra utasította őket, hogy mégis nyomozzanak tovább, és azt is előírta, hogyan. Hallgassák ki a szórólapot készítő nyomda ügyvezetőjét, kérjék be a megrendelésről szóló számlát vagy egyéb, a megrendelést rögzítő iratot. Keressenek rá, hogy a megrendelőn szereplő Zsingor István nevű személy él-e Hódmezővásárhelyen, amennyiben igen, úgy összefüggésbe hozható-e a feljelentésben foglalt cselekménnyel. És tanúként hallgassák ki a terjesztő cég ügyvezetőjét, hogy ki és hogyan fizette a terjesztést.

A bírósági iratokból – ezeket a sértettől kapta az Átlátszó – egy kisebb krimi rajzolódik ki, amit részletesen leírnak a cikkben. A nyomozás ennek ellenére nem vezetett eredményre, a megrendelőket nem lehetett azonosítani.