Átmenetileg felfüggesztették a folyóirat kiadását, amiből kiderült a kegyelmi botrány

Átmenetileg felfüggesztették a folyóirat kiadását, amiből kiderült a kegyelmi botrány

Varga Zs. András, a Kúria elnöke beszédet mond a Háromszáz éves a Kúria címmel rendezett jogtörténeti konferencián a Kúrián 2023. június 19-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– „A Kúria elnöke az említett lapszámban 3. sorszámú eseti döntés közzétételének körülményeire vonatkozóan soron kívüli vizsgálatot rendelt el. A vizsgálatra tekintettel a Kúria elnöke elrendelte a folyóirat szerkesztésének és kiadásának felfüggesztését – ezt válaszolta a 444 kérdéseire a Kúria kommunikációs osztálya a havonta megjelenő lapjuk kapcsán.

A 444 felhívta a figyelmet, a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok nevű folyóiratba a valamilyen szempontból fontos döntések kerülnek be, azt 15 kúriai bíró szerkeszti. A lap érdeklődött a Kúriánál arról, hogy mi a pontos szerkesztési elve a folyóiratnak, de a válasz szerint ezt a kérdést is érinti a vizsgálat, így addig nem válaszolnak rá.

Ez az a folyóirat, amelyet olvasva egy vidéki ügyvéd észrevette, hogy Novák Katalin volt államfő kegyelmet adott a pedofil bicskei igazgató helyettesének, K. Endrének. Az ügybe belebukott Novák mellett a kegyelmet akkor még igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit is. A szintén a kegyelem mellett érvelő Balog Zoltán pedig végül lemondott a református egyház zsinati elnöki posztjáról. 

Az ügyet felfedező ügyvéd egyébként Facebook-oldalt is indított, ahol azt írta: „a kávéscsésze kis híján kiesett a kezéből és majdnem leszédült a székéről”, mikor olvasta Novák Katalin kegyelmi döntésének tényét és pontos tartalmát.

Címkék: Kúria