Balatonfüreden ül össze a Fidesz frakciója jövő héten

Balatonfüreden ül össze a Fidesz frakciója jövő héten

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban 2022. február 12-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Február 22-23-án Balatonfüreden lesz a Fidesz-KDNP szezonnyitó kihelyezett frakcióülése, melyen szerda este zárt ajtók mögött – az előzetes tervek szerint – Orbán Viktor ad politikai-stratégiai helyzetértékelést – tájékoztatták az atv.hu-t kormánypárti képviselők.

A csatorna arról is írt, hogy kormányközeli forrásaik szerint kérdéses, hogy a kormányfő elmegy-e a jövő hét elején Varsóba, és ott találkozik-e Joe Bidennel, az Egyesült Államok elnökével. A közelmúltban derült ki ugyanis, hogy Joe Biden február 20-án háromnapos látogatásra Lengyelországba utazik az orosz-ukrán háború kezdetének az egy éves évfordulója előtt. Az amerikai elnök a tavaly február 24-én kitört háború közelgő évfordulójára tekintettel beszédet is tart, ebben egyebek között Washington és szövetségesei Ukrajnának juttatott támogatásáról is szó lesz. A Fehér Ház szóvivője arról is beszámolt, hogy Joe Biden Andrzej Duda lengyel elnök mellett más európai NATO-tagországok képviselőivel is találkozni fog. Kérdés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elutazik-e a jövő héten Varsóba, mód nyílhat-e Orbán-Biden találkozóra is? – vetették fel az ATV-nek kormányközeli források.

Marcin Przydacz államtitkár, a lengyel államfői hivatal külügyi irodájának a vezetője azt közölte, hogy Joe Biden látogatása idején, február 22-én a Bukaresti Kilencek (B9), a NATO keleti határvidékén található tagállamok csúcstalálkozóját is megtartják Varsóban. Ezen Novák Katalin köztársasági elnök is ott lehet, hiszen Magyarország is tagja a B9 csoportnak.