Átvették a több mint 18 ezer civil által aláírt petíciót a Belügyminisztériumban

Átvették a több mint 18 ezer civil által aláírt petíciót a Belügyminisztériumban

A Belügyminisztérium központi épülete Budapesten, a József Attila utca és a Széchenyi tér sarkán (Fotó: VinceB/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Átadták a Belügyminisztériumban a Történelemtanárok Egylete és a hozzájuk csatlakozó szervezetek azt a petíciót, amelyben az elbocsátott pedagógusok visszahelyezését követelik – számolt be a Telex.hu. A kezdeményezést 18 500-an írták alá.

A petíciót Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke és Juhász Ágnes, a Civil Közoktatási Platform (CKP) vezetője vitte be a minisztérium épületébe. A beszámoló szerint miután kijöttek, azt mondták: átvették tőlük a petíciót, ami formailag rendben volt, de a gesztusok szintjén nem. Azt kifogásolták, hogy a hátsó bejárathoz kellett menniük, és a miniszternél a hierarchiában több szinttel alacsonyabb beosztású munkatárs, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László András titkárságvezetője vette át tőlük a petíciót.

A petícióban egyebek mellett az szerepel: ideje lenni tanulni a történelemből, a rendpárti fenyegetés nem megoldás, tárgyalásokkal és megállapodással kell rendezni a vitás kérdéseket.

Az átadáson a Történelemtanárok Egyletén és a Civil Közoktatási Platformon kívül a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány képviselői vettek részt.

Az oktatás helyzete az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével tartott kormányinfón is szóba került. Erről tudósításunkban olvashatnak.