Nem kell annyira sietni, augusztus 15-ig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Nem kell annyira sietni, augusztus 15-ig lehet bediktálni a mérőóraállásokat

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja – olvasható a szolgáltató keddi közleményében.

Eredetileg a július 26. és augusztus 5. közötti időszak állt rendelkezésére azoknak, akik szerették volna soron kívül bejelenteni a gáz-, illetve villanyóra állását, hogy elkerüljék a rezsicsökkentés szigorítása miatti extra magas számlát.

A határidő meghosszabbítása arra utal, hogy sokan igyekeznek rögzíteni a július végi óraállásokat.

A közlemény arra is felhívja a figyelmet, hogy mind a szolgáltató online felületén, mind pedig az ügyfélszolgálatán bejelentheti a fogyasztó az óraállásokat, illetve a non-stop működő telefonvonalon automatikus diktálással is megteheti ugyanezt.

Az MVM azt is hangsúlyozza, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztó ügyfeleknek nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. Amennyiben az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóraállását, nem érheti hátrány, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyisége külön soron lesz feltüntetve a számlán.

Mint megírtuk, az augusztus elsejétől életbe lépett változások értelmében a villamosenergia ára évi 2523 kWh fogyasztásig 36 forint marad, az e feletti fogyasztásnál 70,104 forint/kWh lesz az ár, A földgáz esetében 1729 köbméteres éves, vagyis 144 köbméter/hó fogyasztásig a kedvezményes tarifa 102 forint marad köbméterenként. E felett 747 forint/köbméter lesz az új lakossági ár.  

Címkék: MVM, gázóra, villanyóra