Autóbuszokat adományoz Ukrajnának a BKV

Autóbuszokat adományoz Ukrajnának a BKV

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója 15 autóbuszt adományozott Ukrajnának, a szomszédos országot Balog István, Ukrajna magyarországi ügyvivője képviselte. (Fotó: BKV Zrt. Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

15 darab, Budapest útjairól kivont, de tovább üzemeltethető autóbuszokat adományozott a BKV Ukrajnának. Az öt szóló Volvót és tíz csuklós Ikarust hétfőn adta át Karácsony Gergely főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének – olvasható a BKV közösségi oldalán.

Mint írják, a BKV eddig is több alkalommal – melegedő busszal vagy éppen humanitárius szállítmánnyal – segítette a szomszéd országot, illetve ide menekülő polgárait. Ugyanakkor 2022 nyarától több olyan megkeresés is érkezett hozzájuk Ukrajnából, miszerint autóbuszokra lenne szükségük. 

A BKV korábban nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal, de az autóbuszcseréknek köszönhetően most már több tovább üzemeltethető buszuk is felszabadult, amelyeket fel tudtak ajánlani a szomszédos országnak.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.