Autós demonstrációvá alakították Hadházy Ákosék az október 23-ára szervezett tüntetésüket

Autós demonstrációvá alakították Hadházy Ákosék az október 23-ára szervezett tüntetésüket

Rendőri intézkedés a Clark Ádám téren (Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eredeti tervekkel szemben mégsem hagyományos demonstrációt, hanem autós blokádot szerveznek október 23-ára Hadházy Ákosék a közmédiához. Erről az országgyűlési képviselő maga számolt be az esemény meghívójában.

Hadházy Ákos a változtatást azzal indokolta, hogy „aggasztó a járványhelyzet”. – Mivel a kormány alig tesztel, nem láthatunk tisztán, de sejteni lehet, hogy a helyzet még rosszabb is, mint látszik és a járvány kontrollálatlanul tombol. Készültünk erre a lehetőségre, és sajnos be is következett – írta.

– Nem tehetjük meg, hogy ne tiltakozzunk hazugság ellen, de az egyetlen felelős döntés ebben a helyzetben az, ha átalakítjuk a tervezett rendezvényünket és autós demonstrációt tartunk – közölte. A rendezvényt hivatalosan bejelentették és mivel nincsenek kijárási korlátozások, a rendőrség – ahogy fogalmazott – kénytelen volt tudomásul venni. A szervezetők arra kérnek mindenkit, hogy viselkedjen felelősségteljesen és ne induljon el gyalog a közmédia Kunigunda utcai székházához. Aki viszont autóval tud menni, az tegyen egy nemzeti színű zászlót a kocsi ablakába. – Autóval megyünk, de október 23-án vegyük blokád alá a hazugsággyárat! – fűzte hozzá.

Az időponton is változtattak azért, hogy aki szeretne, az részt tudjon venni a színművészetisek felvonulásán.

Korábban Müller Cecília országos tiszti főorvos is kérte mindenkitől, hogy lehetőleg ne szervezzenek október 23-ára tömeggel járó rendezvényeket. Így a központi ünnepségek jelentős része is elmarad, csak a zászlófelvonást és a díjátadót tartják meg.