Újabb rekord: 1791 új koronavírus-fertőzött egyetlen nap alatt

Újabb rekord: 1791 új koronavírus-fertőzött egyetlen nap alatt

Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírussal fertőzött beteg szerepét eljátszó statisztát lát el a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelõ Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

1791 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdetet óta már 44 816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – ez derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon.

Az elmúlt napon elhunyt 24 idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 1109 főre emelkedett. Eddig 13 580-an meggyógyultak, így jelenleg 30 127 aktív fertőzöttről tudni. 1693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 32 százaléka, az elhunytak 42 százaléka, a gyógyultak 30 százaléka budapesti.

A tájékoztatásban ismét felhívták a figyelmet, hogy kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

A szakemberek továbbra is hangsúlyozzák, hogy a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme, így őket kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.

Címkék: koronavírus