Autós üldözés Ferencvárosban

Autós üldözés Ferencvárosban

Autósüldözés után villanyoszlopnak ütközött személygépkocsi Budapesten, a IX. kerületben 2023. január 12-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Fotó: Mihádák

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több parkoló autónak, végül egy villanyoszlopnak is nekiütközött egy rendőrök elől menekülő autós csütörtök délelőtt Budapesten. 

A kőbányai rendőrök a délelőtti órákban egy személyautó sofőrjét akarták igazoltatni a főváros X. kerületében, a Száva utcában, mert arról kaptak bejelentést, hogy a kocsit vezető férfi üldöz egy nőt. A sofőr azonban nem állt meg, sőt, beletaposott a gázba és elhajtott, a rendőrök így szirénázva utánaeredtek.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a menekülő kocsi nem sokkal déli tizenkétóra előtt már a IX. kerületi Epreserdő utcán két parkoló autónak, majd villanyoszlopnak csapódott. A mögötte érkező járőrautó már nem tudott időben lefékezni, és nekiütközött. A balesetben senki sem sérült meg. A megállítani kívánt gépkocsi vezetője megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták.

Mint kiderült, a 29 éves férfinek nem volt jogosítványa, korábban el is tiltották a járművezetéstől, és rongálás miatt körözték. Az autóban ült egy 20 éves nő és 9 hónapos kislánya is. A fiatal nő ellen lopás miatt volt érvényben elfogatóparancs. A gyermeket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba vitték, a férfit és a nőt a kőbányai rendőrkapitányságra állították elő a körülmények tisztázása érdekében.