A budapesti 2-es villamos feladja a leckét New York-nak

A budapesti 2-es villamos feladja a leckét New York-nak

Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman amerikai nagykövet (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatkozó beszélgetésen fogadta Karácsony Gergely az Egyesült Államok új magyarországi nagykövetét – ezt a főpolgármester közölte a Facebook-oldalán. A találkozóról túl sokat nem árult el, azt azonban kiemelte, hogy a diplomatának nagyon tetszett a fővárosi 2-es villamos. Olyannyira, hogy az amerikai nagykövetség közösségi oldalán is megosztották, hogy David Pressmant lenyűgözte a villamosról nyíló kilátás. – Igazi New York-iként is azt kell mondanom barátomnak, Eric Adams polgármesternek, hogy Budapest feladja a leckét a New York-i tömegközlekedési hálózatnak – mondta utána.

Karácsony Gergely annyit írt még, hogy David Pressman nagykövetben „Magyarország és Budapest barátját” ismerte meg.

A főpolgármester felidézte, hogy még 2020-ban, Joe Biden győzelme után azt mondta, hogy „Trump jó volt az Orbán-kormánynak, Biden elnök jó lesz Magyarországnak”. Ma ennek talán legerősebb jelének tartja, hogy a Biden-adminisztráció egy olyan embert küldött Magyarországra, aki eddigi karrierje során számtalanszor bizonyította, hogy elkötelezett a korrupció elleni harc, a demokrácia és a jogállam értékei, valamint a legkiszolgáltatottabb embertársaink védelme mellett.

Májusban derült ki, hogy Joe Biden amerikai elnök David Pressman neves nemzetközi emberjogi jogászt, ENSZ-nagyköveti és több más kormányzati tisztség volt viselőjét és ismert LMBTQ-aktivistát jelöli rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövetnek. A szenátus végül július 28-án, csütörtökön szavazta meg Pressman nagyköveti kinevezését.