Az Edda is fellép az augusztus 20-ai állami ünnepségsorozaton

Az Edda is fellép az augusztus 20-ai állami ünnepségsorozaton

Pataky Attila énekes, dalszövegíró az Edda Művek rockegyüttes koncertjén az M2 Petőfi TV Akusztik című adásában, az A38 koncerthajó színpadán (Fotó: MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy helyszínen, a Retro Tabán, a Road Movie Live, a Szabadrét Fesztivál és az Utcazene Fesztivál színpadain várják könnyűzenei koncertek a közönséget augusztus 18. és 21. között a fővárosban, a Szent István Nap programsorozatának részeként.

A Retro Tabán színpadán a rockzenei élet legismertebb szereplői adnak koncertet, köztük Deák Bill Gyula, Hevesi Tamás, Török Ádám és a Mini, a Takács Tamás Dirty Blues Band, valamint az EDDA Művek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A Road Movie Live eseményen, a Műegyetem rakparton népszerű hazai zenekarok és előadók idézik meg a számukra legkedvesebb tájakat, utcákat, tereket, városokat. Fellép az Ivan & the Parazol, a Kaukázus, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma és a Kelemen Kabátban.

A Szabadrét Fesztiválon az Erzsébet téren, késő estig tartó pikniken elektronikus és az élőzene, valamint 360 fokos fotózás, úgynevezett silent disco, tűzzsonglőrök és festőprogram várja a közönséget. Külföldi előadók koncerteznek az Utcazene Fesztivál és Foodtruck Show programsorozatában a Szabadság téren, ahol a zenehallgatás mellett utcai mozgóárusok ételeit is megkóstolhatják az érdeklődők.

Korábban a kormánypárti Origo azt is megírta, hogy az eseményen sikerül „legyőznie” a kormánynak „a háborús inflációt”, így például egy korsó sör csak 350 forintba fog kerülni.