Az egri polgármesterséget elvesztő Mirkóczki Ádám még nem tudja, marad-e a politikai pályán

Az egri polgármesterséget elvesztő Mirkóczki Ádám még nem tudja, marad-e a politikai pályán

Mirkóczki Ádám (Fotó: Mihály Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az összbaloldal – ezzel indokolta a Magyar Hang kérdésére Mirkóczki Ádám azt, hogy elveszítette Eger polgármesteri posztját. A leköszönő városvezető ígéri, segíteni fogja az átadás-átvételt.

35,51 százalék – ennyi kellett Egerben ahhoz, hogy polgármester lehessen Vágner Ákos. A Fidesz jelöltje 8527 szavazatot kapott, maga mögé utasítva a regnáló polgármestert, Mirkóczki Ádámot. A most leköszönő városvezető ugyanis a szavazatok 26,52 százalékát tudta begyűjteni, szám szerint 6370 voksot. Egerben összesen nyolcan indultak a polgármesteri posztért, köztük a baloldali ellenzék, a Kutyapárt, a Mi Hazánk, de még egy korábban fideszes prominens is függetlenként.

Mirkóczki Ádám a Magyar Hang megkeresésére azt mondta, az összbaloldalnak tudja be, hogy veszített. Pál György – aki a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum támogatásával indult – ugyanis 3020 szavazatot kapott, bőven többet, mint amennyivel ő kikapott a fideszes indulótól. – Nem is a Fidesz volt az ellenfelem, hanem a baloldal – mondta. A kampányt úgy élte meg, hogy őt támadták az összefogás pártjai, amiért a városvezetésben nem adott nekik elég teret. Az érintett pártok ugyanakkor éppen az eddig regnáló polgármester tevékenységét bírálták, ráadásul az elmúlt hetekben több, számára kellemetlen hangfelvétel is nyilvánosságra került. – Dukálna nekik egy alpolgármester a fideszes polgármester mellett – jegyezte meg Mirkóczki Ádám. A polgármesternek egyébként már évekkel ezelőtt igencsak megromlott a viszonya a helyi ellenzéki pártokkal, még 2021 tavasz éppen lapunknak fogalmazott úgy, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének. – Eger polgármesterének tekintem magam. Nem pártokra és nem ideológiákra tettem esküt városvezetőként, hanem Eger fejlődésére – mondta akkor. Ezután addigi politikustársai kizárták az addigi közös egyesületük elnökségéből, végül ő maga lépett ki a szervezetből. A viták pedig ezután egyre csak élesedtek.

A politikus elmondta azt is, hogy Vágner Ákosnak már vasárnap este gratulált a Facebook-oldalán, az átadás-átvételt pedig segíteni fogja. Ez érdekes időszak lesz, hiszen a törvény szerint őszig még Mirkóczki Ádám a regnáló polgármester, utódja csak akkor, vagyis hónapok múlva veszi át a stafétát.

Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a jövőben mit fog csinálni, egyáltalán akar-e még politikával foglalkozni. Most – mint fogalmazott – pihen és majd később eldönti.

Címkék: Mirkóczki Ádám