Az ELTE ismét online oktatásra tér át

Az ELTE ismét online oktatásra tér át

Az ELTE épülete (Fotó: Wikimedia Commons)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dékáni utasítás alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara (ELTE BTK) előadásai ezt követően online formában lesznek megtartva.

November 22-étől, azaz jövő hétfőtől a szorgalmi időszak végéig érvényes az új szabály, és a résztvevők számától függetlenül Neptun-integrált online platformra szükséges áttérni. Az előadásokat rögzítik és a vizsgaidőszak végéig a hallgatók számára elérhetővé teszik.

A járványügyi helyzet alakulására tekintettel 2021. november 22-től visszavonásig az ELTE BTK szervezeti egységei nem tarthatnak olyan közösségi eseményeket, amelyek nem az oktatáshoz vagy kutatáshoz kapcsolódnak, így szükséges elhalasztani az év végi fogadásokat, ünnepségeket, karácsonyi rendezvényeket is - olvasható a dékáni körlevélben, hozzátéve, hogy a konferenciák, workshopok, tudományos rendezvények esetében is javasolják az online formára való áttérést. „Amennyiben ez nem megoldható, a rendezvények szakmai programjai a távolságtartás szabályainak és a járványügyi védelmi intézkedések betartásával további intézkedésig megtarthatók, ám tekintettel a kockázatokra, a rendezvényekhez kapcsolódó fogadásokat, kávészüneteket és egyéb közösségi eseményeket nem lehet megtartani” - közölte Dr. Bartus Dávid dékán.

Doktori védéseket lehet még tartani jelenléti formában, fogadást utánuk viszont nem.

Úgy tudjuk, a változásról péntek délután értesítették egyes oktatók a hallgatóikat, hivatkozva a korábbi dékáni körlevélre, ami viszont nem érkezett meg mindenkihez sem a hallgatók, sem az oktatók körében. A szemináriumokról a tájékoztatásban külön nem esik szó, de ezek általában nem is tarthatóak meg előre rögzített formában, hiszen folyamatos hallgatói visszajelzéseket igényelnek. 

Címkék: ELTE BTK