Jön az önálló, víziközmű-ágazatért felelős államtitkárság – fideszes politikus fogja vezetni

Jön az önálló, víziközmű-ágazatért felelős államtitkárság – fideszes politikus fogja vezetni

V. Németh Zsolt (Fotó: V. Németh Zsolt / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Energiaügyi Minisztériumban önálló államtitkárság jön létre, amely a víziközmű-ágazat megerősítéséért felel. Az államtitkárságot 2023. február 8-ától V. Németh Zsolt vezeti – jelentette be a tárca az MTI-hez szerda este eljuttatott közleményében.

A döntést a minisztérium azzal indokolta, hogy „a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása”. – A víziközmű-szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét, ezért az új szervezeti egység kiemelt feladata a víziközmű-szolgáltatások szabályozása és felügyelete, valamint az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal való együttműködés – áll a közleményben.

A korábban MDF, 2006-tól pedig már a Fidesz színeiben politizáló V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azt követően 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget. Tavaly óta „a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért” felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik.

Címkék: V. Németh Zsolt