Az M1 ezúttal valamiért nem közvetítette a rendkívüli kormányzati sajtótájékoztatót

Az M1 ezúttal valamiért nem közvetítette a rendkívüli kormányzati sajtótájékoztatót

Az M1 nem közvetíti az uniós megállapodást követő rendkívüli sajtótájékoztatót (Képernyőfelvétel: Mediaklikk.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár az M1 gyakorlatilag mindig közvetíti a kormányinfót, ezúttal az uniós megállapodást követő rendkívüli sajtótájékoztató nem volt követhető a televíziós csatornán, csak a hirado.hu felületén. Ehelyett például ilyen riportok mentek helyette:

Hogy miért nem közvetítette az M1 a tájékoztatót, azzal kapcsolatban lapunk megkereste az MTVA-t, amint válaszolnak, közöljük. Érdekesség, hogy a csatorna közvetítette a december 6-ai, benzinárstop eltörléséről szóló rendkívüli kormányinfót. 

Hétfő éjszaka derült ki: az Európai Unió megállapodott Magyarországgal az uniós pénzekről, a korrupciós kockázatok miatt befagyasztani szánt magyar forrásokat a három kohéziós alap esetén 65 százalékról 55-re mérsékelték (mintegy 6,25 milliárd euró), de minden kifizetésnél megmaradt feltételként a mérföldkövek teljesítése. Ennek többek közt az volt a feltétele, hogy Magyarország két vétót is visszavonjon. Ennek szellemében a magyar kormány már nem blokkolja a globális minimumadó bevezetését, ahogy a közös segítségnyújtást sem Ukrajnának. Bár az eredeti tervek szerint a tagállamok hitelt vettek volna fel a háború sújtotta ország támogatására, végül a pénzt az unió költségvetéséből fogják állni. A magyar kormány azt viszont hiába szerette volna elérni, hogy a tagállamok külön állapodjanak meg Ukrajnával a segítségnyújtásról.

Pontosítás: Cikkünk megjelenése után felhívták szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy a keddi tájékoztatás nem kormányinfónak számított, hanem csak sajtótájékoztatónak, ezért korrigáltuk a kormányinfó kifejezést kormányzati sajtótájékoztatóra.

 

Címkék: kormányinfó, M1